Archiv 2020

Projekty EPC ušetří desítky milionů za energie, navíc pomohou zlepšit ovzduší v Ústeckém kraji 8. 9. 2020Významné investiční akce čekají ještě v tomto roce několik desítek budov v Ústeckém kraji. Jejich energetické hospodářství projde kompletní modernizací. Stane se tak prostřednictvím projektů EPC (Energy Performance Contracting), které povedou k nižším nákladům za energie. Společnost MVV Energie CZ a.s., která uspěla ve výběrovém řízení Ústeckého kraje, modernizaci objektů zajišťuje a navíc garantuje, že dojde k úsporám energií v rozsahu, který v nabídce předložila. Veškeré práce a technologie budou hrazeny z budoucích úspor. Tím jsou minimalizovány přímé investice ze strany kraje a ušetřené prostředky mohou být použity na jiné investiční akce. MVV Energie CZ a.s.
Trh s EPC projekty roste díky minimální zátěži veřejných rozpočtů a ekologickým dotacím6. 8. 2020Snaha o snižování emisí CO2, významná podpora unijních fondů, ale také jasná motivace úspor spotřeby energií stojí za zvýšeným zájmem veřejné sféry po projektech Energy Performance Contracting (EPC). Jde o komplexní službu zahrnující návrh úsporných opatření, jejich přípravu a vlastní realizaci i následný energetický management. Jedním z průkopníků a lídrů tohoto odvětví je společnost MVV Energie CZ a.s. MVV Energie CZ a.s.
Libereckou teplárnu nově povede Jan Sedláček1. 7. 2020Novým předsedou představenstva Teplárny Liberec, a.s. se od 1. července stává Ing. Jan Sedláček. Bude zodpovědný za strategii společnosti, finance a obchod. Ve vedení Teplárny Liberec nahrazuje Ing. Martina Pěnčíka, který ze společnosti odchází z osobních důvodů. MVV Energie CZ a.s.
Skupina MVV Energie CZ vykázala stabilní výsledky, mateřská společnost MVV Energie AG získala nového akcionáře3. 4. 2020Energetická skupina MVV Energie CZ zvýšila v účetním roce 2018–2019 výnosy oproti předcházejícímu období z 1,984 miliardy korun na 2,031 miliardy korun. Provozní hospodářský výsledek se meziročně snížil o 6,3 % na 305 milionů korun, celková finanční stabilita společnosti se však zvýšila. Minoritní podíl ve výši 45,1 % v mateřské firmě MVV Energie AG se sídlem v německém Mannheimu získal penzijní fond First State Investments. MVV Energie CZ a.s.
Tiskové zprávy