Archiv 2021

Energetická skupina MVV v Uherském Hradišti ustupuje od uhlí. Nahradí jej zemní plyn a nerecyklovatelný odpad10. 12. 2021Dva roky trvala jednání ohledně modernizace teplárny v Uherském Hradišti. Včerejší valná hromada společnosti CTZ s.r.o., která je společným podnikem energetické společnosti MVV Energie CZ a.s. a města Uherské Hradiště, rozhodla o náhradě uhelného prachu novým palivovým mixem. Bude se jednat o kombinaci zemního plynu a dále již nerecyklovatelného komunálního odpadu. Přechod od uhlí k novým zdrojům v palivovém mixu teplárny posvětilo rovněž zastupitelstvo města Uherské Hradiště. MVV Energie CZ a.s.
MVV Energie CZ: Dodávka tepla do domácností bude pokračovat bez výkyvů i bez násobného zvýšení cen25. 11. 2021Teplárny z energetické skupiny MVV Energie CZ budou v příštím roce zvyšovat ceny tepla v rozmezí od 6 do 60 %, někde zůstanou ceny stejné jako letos, a to v závislosti na palivu, které používají. Skupina, která zajišťuje teplo pro 70 tisíc domácností a stovky firem a organizací, promítne do cen tepla pro zákazníky jen část skokově rostoucích nákladů na nákup plynu. Ke zvýšení cen pro koncové odběratele dojde až od 1. 1. 2022. MVV Energie CZ a.s.
Další milník EPC v ČR: prvním projektem pro organizační složku státu je budova okresního soudu v Plzni9. 7. 2021Okresní soud Plzeň-město se připojuje k řadě institucí veřejné správy, které snižují své náklady na energie pomocí progresivní metody EPC (Energy Performance Contracting). V ČR se jedná o vůbec první projekt EPC pro organizační složku státu (OSS). Dodavatel EPC projektu – společnost MVV Energie CZ a.s. bude po dobu 10 let smluvně garantovat úsporu energetických nákladů. MVV Energie CZ a.s.
Hospodářské výsledky energetické skupiny MVV zůstaly stabilní – rostly investice do ekologizace16. 3. 2021Stabilní hospodářské výsledky navzdory rozkolísané době vykázala ve finančním roce 2019–2020 energetická skupina MVV Energie CZ, která patří k předním výrobcům a distributorům energií v České republice. Koronavirová pandemie se odrazila na vyšších provozních nákladech. Díky zavedeným opatřením se však podařilo ve všech městech a obcích, kde MVV skupina působí, dodávat teplo, elektrickou energii a vodu i v těch nejvypjatějších momentech. Sledované období bylo také ve znamení řady připravovaných či již realizovaných, ekologických projektů a nových služeb. Skupina tak již několikátým rokem investuje do bezfosilních technologií a obnovitelných zdrojů (OZE). MVV Energie CZ a.s.
Pardubický kraj ušetří za energie dalších 36 milionů korun; metoda EPC pomůže i životnímu prostředí21. 1. 2021Hned v deseti objektech ve vlastnictví Pardubického kraje byla dokončena modernizace technologických zařízení. Díky progresivní metodě EPC (Energy Performance Contracting) přinesou opatření během 11 let úsporu 36,6 milionů korun. Tu Kraji garantuje dodavatel tohoto rozsáhlého projetu, společnost MVV Energie CZ, která do modernizace energetického hospodářství investovala 25,6 milionů korun. MVV Energie CZ a.s.
Tiskové zprávy