Archiv 2023

Teplárna Liberec, patřící do skupiny ENETIQA, dokončí projekt GreenNet. Do modernizace rozvodných teplovodních sítí bude investovat přes miliardu korun 4. 12. 2023Valná hromada Teplárny Liberec schválila výměnu zbývajících dvou parovodních větví za horkovody. V rámci modernizace bude vyměněno 24 kilometrů rozvodů a 85 výměníkových a předávacích stanic. Související investice proběhnou i v samotné teplárně a spalovně komunálního odpadu TERMIZO, od které teplárna odebírá horkou páru. Celková investice činí přes jednu miliardu korun a dokončena bude na podzim roku 2025. Modernizace sníží ztráty při dopravě tepla o 25 %, a tím pádem i emise skleníkových plynů a závislost výroby tepla na zemním plynu. MVV Energie CZ a.s.
Největší EPC projekt v historii ČR bude realizovat sdružení firem Amper Savings a ENETIQA.17. 10. 2023Brněnskou Fakultní nemocnici u sv. Anny čeká komplexní modernizace energetických systémů. Celková cena činí 814 milionů korun bez daně. Projekt bude realizován osvědčenou metodou se zaručeným výsledkem (EPC), která zajistí minimální garantovanou úsporu tepla, elektřiny a vody o více než třetinu. Největší projekt svého druhu v historii ČR bude realizovat sdružení firem Amper Savings a ENETIQA. MVV Energie CZ a.s.
Společnost ENETIQA působí na českém trhu již 30 let6. 10. 2023Společnost ENETIQA a.s. slaví 30 let působení v České republice. Objevila se na českém trhu 6. října roku 1993 pod názvem EPS ČR a zabývala se především poskytováním energetických služeb. V roce 1999 se stává součástí německého energetického koncernu MVV Energie AG. V následujících letech vzniká nákupem tepláren skupina firem, kterou zastřešuje společnost nesoucí od roku 2002 název MVV Energie CZ a.s. Skupina se v dalších letech rozrůstá a zřizuje samostatnou divizi EPC zabývající se realizacemi energeticky úsporných projektů. Novým vlastníkem skupiny se v prosinci roku 2022 stává nezávislá evropská investiční skupina Cube Infrastructure Managers se sídlem v Lucemburku a společnost mění název na ENETIQA a.s. MVV Energie CZ a.s.
Personální změny ve skupině ENETIQA3. 4. 2023Novým ředitelem úseku strategie a rozvoje společnosti ENETIQA a.s. se od 1. 4. 2023 stal Ing. Ivo Slavotínek, který ve společnosti od roku 2021 působil na pozici ředitele obchodu energetických služeb. MVV Energie CZ a.s.
Tiskové zprávy