Archiv 2022

MVV Energie CZ se po změně vlastníka jmenuje ENETIQA2. 1. 2023Společnost Cube III Energy CZ s.r.o. je od 9. prosince 2022 novým vlastníkem společnosti MVV Energie CZ a.s., která od 1. 1. 2023 ponese nový název ENETIQA a.s. MVV Energie CZ a.s.
Personální změny ve skupině ENETIQA2. 1. 2023Novým předsedou představenstva společnosti ENERGIE Holding a.s., patřící do skupiny ENETIQA (dříve MVV Energie CZ), se od 1. 1. 2023 stal pan Kamil Neuwirth. MVV Energie CZ a.s.
MVV Energie CZ má nového vlastníka 12. 12. 2022Novým vlastníkem společnosti MVV Energie CZ a.s. je od 9. prosince 2022 společnost Cube III Energy CZ s.r.o., která je součástí nezávislé evropské investiční společnosti Cube Infrastructure Managers zaměřené na infrastrukturní projekty střední velikosti. MVV Energie CZ a.s.
Skupina MVV Energie CZ má dodávky plynu na rok 2023 smluvně zajištěny a ceny tepla tak bude zvyšovat jen o desítky procent 6. 12. 2022Teplárny z energetické skupiny MVV Energie CZ, které zajišťují teplo pro 70 tisíc domácností a stovky firem a organizací, budou v příštím roce zvyšovat ceny tepla v rozmezí od 12 do 60 % a to v závislosti na palivu, které používají. Ceny se zvýší jen v řádu desítek procent přestože ceny zdrojů, a především plynu, rostly řádově mnohem více. Ke zvýšení cen pro koncové odběratele dojde od 1. 1. 2023. MVV Energie CZ a.s.
Největší EPC zakázku pro samosprávu bude realizovat společnost MVV Energie CZ5. 12. 2022Přes 300 milionů korun investuje město České Budějovice do energetických úspor na svých 10 objektech. Objemem jde o dosud největší zakázku tzv. Energy Performance Contracting (EPC) pro samosprávy v České republice. U spotřeby tepla dosáhnou roční úspory spotřeby zhruba 35 %, u vody necelých 20 % a spotřeba elektrické energie klesne o téměř 50 %. Investiční a stavební fázi, jež bude završena na sklonku roku 2023, i následnou garanci dosažených úspor bude realizovat energetická skupina MVV Energie CZ, konkrétně divize energetických služeb. MVV Energie CZ a.s.
Personální změny ve skupině MVV Energie CZ3. 10. 2022Novým předsedou představenstva společnosti TERMO Děčín a.s. se od 1.10. 2022 stává Ing. Jan Sedláček, který od roku 2020 působí a nadále i zůstává na pozici předsedy představenstva společnosti Teplárna Liberec a.s. MVV Energie CZ a.s.
MVV Energie AG podepsala smlouvu o prodeji své dceřiné firmy MVV Energie CZ investiční společnosti Cube Infrastructure Managers18. 8. 2022Společnost MVV Energie AG, vedoucí německá energetická firma, podepsala smlouvu o prodeji 100 % svých aktivit v České republice, které představuje energetická skupina MVV Energie CZ. Kupujícím je Cube Infrastructure Managers (dále jen Cube), nezávislá evropská investiční společnost zaměřená na infrastrukturní projekty střední velikosti. Nákup MVV Energie CZ realizuje Cube prostřednictvím svého investičního fondu Cube Infrastructure Fund III. MVV Energie CZ a.s.
Změna v představenstvu MVV Energie CZ a.s.13. 6. 2022Novým členem představenstva společnosti MVV Energie CZ a.s. se k 13. červnu 2022 stává Jan Vencour. Ve vedení firmy nahrazuje Jaroslava Pantůčka, který nastupuje na pozici předsedy představenstva a generálního ředitele státního podniku MERO ČR. MVV Energie CZ a.s.
Skupina MVV významně posílila divizi energetických služeb a získává nové projekty9. 5. 2022Násobné zvýšení počtu i objemu projektů snižujících energetickou náročnost budov, tzv. Energy Performace Contracting (EPC), plánuje v dalším období energetická skupina MVV Energie CZ. Divize energetických služeb, která má tento typ zakázek na starosti, se proto významně rozrostla. Působí v ní nyní i dvě přední osobnosti tuzemského odvětví energetických úspor – Ivo Slavotínek a Valentýn Avramov. Oba jsou podepsáni pod největšími úspěšnými EPC projekty uskutečněnými v posledních letech v České republice. Nejnověji divize uspěla ve dvou veřejných zakázkách na projekty EPC Psychiatrické nemocnice Kosmonosy. Projekt v lokalitě Sadská má hodnotu 17,3 mil. Kč, komplexní EPC projekt v hlavním areálu v Kosmonosech 92,8 mil. Kč. MVV Energie CZ a.s.
Personální změny ve skupině MVV Energie CZ30. 3. 2022Novým členem představenstva Teplárny Liberec, a.s. a současně také členem představenstva společnosti TERMIZO a.s. se s účinností od 1. dubna 2022 stane Ing. Petr Boukal. Ve skupině MVV Energie CZ již pracoval v letech 2016-2018, kdy byl členem představenstva ENERGIE Holding a.s. V obou společnostech bude řídit resort technika a provoz. MVV Energie CZ a.s.
Energetická skupina MVV si i ve finančním roce 2020-2021 udržela stabilní hospodářské výsledky15. 3. 2022Kladného konsolidovaného provozního hospodářského výsledku dosáhla ve finančním roce 2020-2021 energetická skupina MVV Energie CZ (MVV). Celkové výnosy skupiny dosáhly ve sledovaném období téměř 2,1 mld. Kč, což je o 1,2 % více ve srovnání s předchozím fiskálním rokem. Důvodem byly především vyšší tržby ve společnostech skupiny, dané delší topnou sezonou způsobenou dlouhou chladnější zimou a příznivými cenami komodit po většinu sledovaného období. MVV také intenzívně rozvíjela projekty energetických služeb jako Energy Contracting (EC) a Energy Performance Contracting (EPC). MVV Energie CZ a.s.
Skupina MVV přichází s novým produktem a energetickým řešením na míru developerům25. 1. 2022Nový inovativní produkt Develore energetické skupiny MVV Energie CZ kombinuje úsporná opatření v oblasti výroby a dodávek tepla i elektrické energie a investiční kapitál pro developery. Řešení přináší výhody i pro koncové uživatele – vlastníky a nájemce všech typů nemovitostí. Nová služba vznikla ve spolupráci s inovačním studiem IdeaSense prostřednictvím přístupu Human Centered Design. Autorem vizuální identity je společnost SDMK Design. MVV Energie CZ a.s.
Oddělení strategie v MVV nově vede Jakub Hlavica5. 1. 2022Zkušený manažer se specializací na energetický trh, Ing. Jakub Hlavica, MBA, převzal ke 3. lednu 2022 vedení úseku strategie ve společnosti MVV Energie CZ a.s. po Ing. Branislavu Posuchovi. Společně s nejvyšším managementem se zaměří na rozvoj projektů ve skupině a nastavení nových procesů reagujících na dynamický vývoj energetického prostředí. MVV Energie CZ a.s.
Tiskové zprávy