Archiv 2015

Jan Vencour je novým ředitelem správy majetkových účastí MVV Energie CZ1. 12. 2015Novou posilou MVV Energie CZ je od 1. prosince 2015 Jan Vencour. Jako ředitel úseku správy majetkových účastí se bude věnovat řízení a optimalizaci správy portfolia majetkových účastí a jejich controllingu. MVV Energie CZ a.s.
Teplárna Liberec výrazně snižuje ceny tepla pro věrné zákazníky4. 11. 2015Zastupitelé města schválili záměr snížení cen tepla. Od roku 2016 tak ušetří 14,5 % všichni zákazníci na sekundární síti, kteří podepíší s Teplárnou Liberec dlouhodobé smlouvy. Výrazně ušetří i město, které připravuje k podpisu pětiletý kontrakt. Podporu získala i dohoda o společném postupu obou akcionářů. MVV Energie CZ a.s.
TERMO Děčín snižuje ceny tepla, zastupitelstvo návrh odsouhlasilo27. 10. 2015Zastupitelé města schválili záměr snížení cen tepla předložený společností TERMO Děčín, který je výsledkem jednání tripartity. Od roku 2016 tak ušetří více než 9 % všichni zákazníci, kterým TERMO Děčín dodává teplo až do domu a podepíší dlouhodobé smlouvy. Výrazně ušetří i město. MVV Energie CZ a.s.
Liberecké zastupitelstvo může rozhodnout o výrazném snížení ceny tepla pro více než patnáct tisíc domácností23. 10. 2015Většinový akcionář je připraven splnit podmínky vedoucí ke snížení cen tepla už od ledna příštího roku. Záměr schválila rada města a příští čtvrtek o něm budou hlasovat liberečtí zastupitelé. MVV Energie CZ a.s.
Tisková konference TERMO Děčín projektu „Levnější teplo 2016“ a slavnostní podpis memoranda23. 10. 2015Společnost TERMO Děčín vítá čtvrteční rozhodnutí zastupitelstva a jeho souhlas se slevou na cenách tepla pro zákazníky od roku 2016. Novináře proto zveme na tiskovou konferenci, která se uskuteční v úterý 27. 10. od 9 hod. Na konferenci představí TERMO Děčín projekt „Levnější teplo 2016“ a zástupci tripartity zde slavnostně podepíší společné memorandum. MVV Energie CZ a.s.
Strategii a rozvoj MVV Energie CZ povede Jana Hrabětová19. 10. 2015MVV Energie CZ a.s. má od pondělí 19. října 2015 novou ředitelku úseku Strategie a rozvoj. Stala se jí Mgr. Ing. Jana Hrabětová, která se zaměří na tvorbu a řízení strategie skupiny MVV Energie CZ včetně zajištění akvizic. MVV Energie CZ a.s.
Novým jednatelem IROMEZ s.r.o. je Bořivoj Kůla2. 10. 2015Do skupiny MVV Energie CZ nově nastoupil Ing. Bořivoj Kůla, MBA. S účinností od 1. října 2015 byl rozhodnutím jediného společníka zvolen do funkce jednatele společnosti IROMEZ s.r.o., kterou povede spolu se stávající jednatelkou Mgr. Ing. Hanou Zíkovou. Ing. Kůla zodpovídá za technické řízení a provoz. MVV Energie CZ a.s.
Rodinný domek vypustí za rok do ovzduší v Liberci více tuhých látek než všechny kotle centrálního zásobování teplem1. 6. 2015Velkou výhodou teplárenských zdrojů je minimální vliv na životní prostředí ve městech. Přísně kontrolované zdroje tepla dokáží společně se svými vysokými komíny ochránit město před smogovými situacemi. Oba dotační programy, se kterými se v budoucnu počítá pro zlepšení účinnosti celého systému vytápění v Liberci, schválila Evropská komise. MVV Energie CZ a.s.
Teplárna Liberec může získat na svou adaptaci stovky miliónů korun16. 4. 2015Dotační příležitosti, které by pomohly s rekonstrukcí rozsáhlého systému centrálního zásobování v Liberci, jsou těsně před zveřejněním. Ve dvou operačních programech je možné získat až 300 miliónů korun. MVV Energie CZ a.s.
Teplo z odpadů je strategickou výhodou Liberce17. 3. 2015Vedení města podporuje energetické využívání odpadů pro zásobování Liberce teplem i v budoucnosti. Tento koncept bude základem pro tvorbu nové energetické koncepce. Na podzim akcionáři zveřejní vybranou variantu technického rozvoje, která bude směřovat k dlouhodobému snížení ceny tepla. MVV Energie CZ a.s.
Zodpovědnost za Teplárnu v Liberci přebírají oba akcionáři25. 2. 2015Noví zástupci města v představenstvu spolupracují na řešení
teplárenství v Liberci. Pro snadnější a rychlejší nalezení shody
mezi akcionáři se budou zástupci města aktivně podílet na
revitalizaci Teplárny Liberec. Na starost mají nově oblasti dotačních titulů a energetické koncepce. Další jednání budou směřovat k vytvoření střednědobých variant rozvoje směřujících k dlouhodobému snížení ceny tepla. MVV Energie CZ a.s.
Výrobu a techniku v českolipské teplárně povede nově Jan Sulík19. 1. 2015Technický úsek ČESKOLIPSKÉ TEPLÁRENSKÉ a.s. má nové vedení. Ing. Jan Sulík přichází do společnosti místo Ivana Urbana, který se loučí s pracovní kariérou. Jan Sulík bude mít od 17. ledna 2015 z pozice místopředsedy představenstva na starosti výrobu a techniku pro celou Českou Lípu. Nové členy má i dozorčí rada a sbor poradců. MVV Energie CZ a.s.
Tiskové zprávy